Billede af Frank Cloyd Ebsen
 • 56
  Citationer
20052024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Præsentation

Docent på Københavns Professionshøjskole siden 2013 - hvilket indebærer selvstændig forskning, økonomisk og administrativ ledelse. Jeg arbejder dagligt med kvalitetssikring og udvikling af forskning i socialt arbejde med udsatte børn og unge. Siden 1995 har jeg selv og i samarbejde med andre gennmemført over 50 forskellige undersøgelser i socialt arbejde. I videolinket redegør jeg kort for, hvordan forskning i socialt arbejde i praksis kan og bør udføres.

I de senere år har bevillinger fra fonde spillet en vigtig rolle for forskningsarbejdet. Et otte-årigt projekt finansieret af TrygFonden om supervision af filmede samtaler mellem unge og sagsbehandlere har skabt nye indsigter i et afgørende redskab for socialrådgivere. I den forbindelse havde vi et tæt samarbejde med Cascade ved University of Cardiff. 

Et projekt om beslutninger i socialt arbejde med udsatte børn og unge har ført til et samarbejde i en særlig Special Interest Group i European Social work Research.

På en professionshøjskole er der et særlig ansvar for at skabe sammenhæng mellem uddannelse og forskning. Det indebærer at forskningen skal være tæt på praksis, og derfor bliver tilrettelagt for at skabe forbedringer af praksis. Det indebærer en løbende kontakt med såvel brugerorganisationer, kommuner, afdelinger, faglige organisationer, m.m. 

Jeg indgår i forskellige samarbejder med såvel forskningsinstitutioner på KU, RUC, Vive m.m. Jeg har haft ansvar for TrygFondens forum for anvendt forskning i børn og unges trivsel (TAFIBUT).

Aktuelt har jeg ansvar for gennemførelsen af NUBU projektet "Hørt eller ej - om børns/unges inddragelse i beslutninger om anbringelse.

 

Arbejdsområder

Primære arbejdsområder:
Mine primære arbejdsområder er at lede forskningsprogrammerne med udsatte børn og unge på Socialrådgieruddannelsen ved Københavns Professionshøjskole. Vi har i øjeblikket 8 projekter inden for området med børn og unge. Jeg har såvel det administrative som det faglige ansvar for opgaverne.

Øvrige arbejdsområder:

Har på det seneste været referee for forskningsrapporter på bl.a. VIVE og i forskningsjournaler som Journal of social work. Er desuden medlem af redaktionen for Tidskriftet Udenfor Nummer og Social Kritik. Organiserede den nordiske NOUSA/Forsa konference i november 2016 om Decisions, outcome and change og medlem af Special Interest Group DARSIG om beslutninger i ESWR.

 

Kompetencer

Projektledelse: Professionel
Networking: Professionel
Fundraising: Professionel
Administration: Professionel
Ledelse: Professionel

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Fil.dr, Lund University

Ansættelser

Daglig leder af Nationalt Center for Udsatte børn og unge, NUBU, Professionshøjskolen Metropol

1 jan. 201112 dec. 2015

Ekstern lektor, Aalborg Universitet

Leder af forskning og udvikling Udsatte børn og unge, forvaltning og administration, Professionshøjskolen Metropol

Emneord

 • socialrådgivning
 • Socialt arbejde og sociale forhold
 • socialpolitik
 • Børn og unge
 • brugere, professionelle, kommuner
 • anbringelse uden for hjemmet
 • Medier, kommunikation og sprog

Fingeraftryk

Fingeraftryk genereres automatisk ud fra videnskabelige udgivelser, hvor de skaber et indeks med vægtede emneord for hver enkelt forsker.
 • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller