Billede af Kasper Højbjerg

Kasper Højbjerg

Adjunkt, BA filosofi & matematik, MSc logik, Ph.d.

  • 1
    Citationer
20162024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Præsentation

I min uddannelse har jeg beskæftiget mig med en god blanding af filosofi, matematik og logik. Jeg har altid været ekstra interesseret i de dele af filosofien, der kan angribes og analyseres med matematisk-logiske redskaber. Det drejer sig primært om sprogfilosofien, matematikkens filosofi, epistemologien og metafysikken. I mit Ph.d.-projekt var fokus på matematiske modeller af logisk følge, som det opstår i de naturlige sprog, vi skriver og taler.

Jeg blev første gang bidt af undervisning gennem mit Ph.d.-studie. I mit virke som filosofi- og matematiklærer i gymnasieskolen har jeg haft mulighed for at afprøve og udvikle mig selv som lærer. Gennem mit pædagogikum og min undervisning blev jeg ekstra interesseret i metaspørgsmålene omkring undervisningen: hvad er overhovedet god undervisning - og hvorfor?

Som kulminationen hidtil er jeg derfor nu på KP, hvor jeg dagligt får lov til at fordybe mig i spørgsmålet "Hvad er god matematikundervisning - og hvorfor?" sammen med studerende og kollegaer.

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Logik og filosofi, Ph.d., Model-theoretic accounts of logical consequence - themes from Etchemendy, Victoria University of Wellington

Dimissionsdato: 20 okt. 2015

Logik og filosofi, MSc, University of Amsterdam

Dimissionsdato: 31 aug. 2011

Filosofi og matematik, BA, Aarhus Universitet

Dimissionsdato: 23 jul. 2008

Ansættelser

KP, adjunkt i matematik og matematikdidaktik

apr. 2020 → …

Greve Gymnasium, underviser i matematik

aug. 2018mar. 2020

GUX Nuuk, underviser i filosofi og matematik

aug. 2016jul. 2018

Fingeraftryk

Fingeraftryk genereres automatisk ud fra videnskabelige udgivelser, hvor de skaber et indeks med vægtede emneord for hver enkelt forsker.
  • 1 Lignende profiler