Personlig profil

Præsentation

Rico’s faglige hovedområde er klimatilpasning. På Katastrofe og Risikomanageruddannelsen på Københavns Professionshøjskole er hans primære arbejdsopgave at deltage i forskningsprojekter. Han er bl.a. projektleder af CliCNord (Climate Change Resilience in Small Communities in the Nordic Countries, 2021-2023), der er et NordForsk projekt med fem internationale partnere og otte cases i Norden. Rico varetager også en fremtrædende rolle i LINKS projektet (LINKS – Strengthening links between technologies and society for European disaster resilience, 2020-2023), som er et EU Horizon 2020 finansieret projekt. Rico er uddannelsens repræsentant i forskningsnetværket COPE (Copenhagen Center for Disaster Research). Derudover underviser han på uddannelsen i kvalitativ metode, klima, disaster cycle management og innovation, samt vejledning af studerende.

Rico har en PhD fra UNEP DTU Partnership, der er et samarbejde mellem FNs Miljøprogram og Danmarks Tekniske Universitet. Omdrejningspunktet i afhandlingen var klimaproblematikken, men med et specielt fokus på skov- og landbrugsområder i tropiske egne. PhDen indeholdt blandt andet otte måneders feltarbejde i Belize i Centralamerika. Derudover har Rico en kandidat i Geografi & Geoinformatik fra Københavns Universitet. Hans profil herfra er en blanding af miljø-, samfunds- og naturgeografiske fag samt geoinformatik fag med geografiske informationssystemer. Et gennemgående omdrejningspunkt har været miljø og udviklingslande, og primært klimaændringernes indflydelse på udviklingslandene. Hans speciale omhandlede afskovning, og feltarbejdet foregik i Ghana.

Rico har tidligere været forskningsassistent i Global Land Project ved Københavns Universitet (geografi), og underviser/koordinator på et kandidatkursus i klimaændringer, landbrug og fødevaresikkerhed (Climate Change, Agriculture and Food Security: CCAFS) ved National University of Ireland i Galway (NUIG). Her underviste han i forskellige emner relateret til klimaændringer, landbrug og fødevaresikkerhed (f.eks. afskovning, landrettigheder, ændringer i arealanvendelse, og klimapolitik). Rico har tidligere også undervist på RUC, Absalon og Bagsværd Gymnasium, hvor han primært underviste i geografi-relateret emner. Oprindeligt er han uddannet lærer, hvilket han arbejdede som i otte år, hvor han underviste i en bred vifte af fag.

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Linking Climate Change Adaptation and Mitigation - in Agriculture and Forestry, UNEP DTU Partnership (UDP)

20122015

Kandidat, Breakeven-price of REDD-credits in Ghana, Københavns Universitet

aug. 2006jun. 2011

Ribe Statsseminarium

19972001

19891992

Ansættelser

Ekstern Lektor, Geografi , Roskilde Universitet

20172018

Lektor, Geografi, Bagsværd Gymnasium og Kostskole

20162018

Ekstern Lektor, Geografi, University College Sjælland

20162017

Lektor/Koordinator, Kandidatkursus i klimaændringer, landbrug og fødevaresikkerhed , National University of Ireland, Galway (NUIG)

20152016

PhD Studerende, UNEP DTU Partnership, UNEP DTU Partnership (UDP)

20122015

Forskningsassistent, Global Land Project , Københavns Universitet

20112012

Praktik, ved MF Steen Gade , Folketinget

2009

Fingeraftryk

Fingeraftryk genereres automatisk ud fra videnskabelige udgivelser, hvor de skaber et indeks med vægtede emneord for hver enkelt forsker.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller