Intet billede af Rikke Agnete Petersen
  • 156
    Citationer
20152024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Præsentation

Sygeplejerske med erfaring indenfor det endokrinologiske område. Cand. Scient i Human Ernæring fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Ph.d. fra samme sted med titlen: "Vitamin D status in Danish children - Determinants, effects of school meals, and associations with cardio-metabolic markers". 

Har undervist på sygeplejerskeuddannelsen siden 2014. Først University College Lillebælt i Odense, hvor jeg er lektorbedømt, og siden 2017 på Københavns Professionshøjskole. Jeg underviser indenfor områderne Ernæring, Videnskabsteori, Forskningsmetode (især det kvantitative område - deskriptiv og analytisk statistik). Jeg er tovholder i det tværgående team for videnskabsteori og forskningsmetode på sygeplejerskeuddannelsen på KP.

Forsknings- og udviklingsområder

Min forskererfaring inklusivt ph.d. (OPUS Skolemadsprojekt) ligger primært indenfor ernæring, med et særligt fokusområde på børn, skolemad og D-vitamin status. Kvantitativ/epidemiologisk forskning med brug af RCT og tværsnits-design.

Siden 2020 har jeg været med i forskergruppen på KP forskningsprojektet 'Projekt Hjertensglad'. Et forskningsprojekt der bl.a. har som formål at teste effekten af en peer-mentor intervention på deltagelsesraten i hjerterehabilitering.  

Siden 2022 har jeg været med i arbejdet omkring evaluering af det fleksible undervisningstilbud vi udbyder på sygeplejerskeuddannelsen på camous Nordsjælland.

 

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Vitamin D status in Danish children - Determinants, effects of school meals, and associations with cardio-metabolic markers, Københavns Universitet

Dimissionsdato: 16 maj 2014

Det natur- og biovidenskabelige fakultet, KU

Dimissionsdato: 25 jun. 2010

Sygeplejerskeuddannelsen Roskilde

Dimissionsdato: 31 jan. 2006

Fingeraftryk

Fingeraftryk genereres automatisk ud fra videnskabelige udgivelser, hvor de skaber et indeks med vægtede emneord for hver enkelt forsker.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller