Projekter pr. år
Personlig profil
Præsentation
Jeg har været ansat på Københavns Professionshøjskole siden oktober 2020, som underviser og forsker. Jeg underviser inden for bio-området på alle tre semestre på Laborantuddannelsen, og har talentsporstuderende, som hjælper i laboratoriet med forskningsprojekter. Den forskningsmæssige del af mit arbejder fylder ca. 20%.
Tidligere var jeg ansat som forsker og underviser på DTU i 16 år. Jeg deltog i forskellige forskningsprojekter inden for fødevare borne patogene bakterier samt udførte forskningsprojekter for Fødevarestyrelsen. Jeg udviklede og underviste på kurset Fødevaremikrobiolog for ingeniørstuderende.
Forsknings- og udviklingsområder
Mine forskningsaktiviteter startede i 2020 med et samarbejde med Lægemiddeldesign og Farmakologi (ILF) på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. ILF har etableret en biobank indeholdende alle danske lægeplanter (ca. 500 stk.) og vil screene samlingen for nye humane bioaktive stoffer og nye mulige lægemidler. Min rolle i projektet var at screene lægemiddelplanterne for antibakteriel aktivitet, ved først at udvikle metoder til at ekstrahere de antibakterielle stoffer og dernæst teste deres effekt imod forskellige patogene bakterier.
Siden 2022 har jeg også ydet forskning for firmaet Frida Group. Firmaet var på det tidspunkt et opstartsfirma, der udvikler materialer indeholdende et bioaktivt fotokatalytisk krystal. Det er tiltænkt, at disse materialer kan anvendes i hospitalsregi samt i fødevareproduktionen og på den måde nedsætte risikoen for infektioner og overførsel af patogene mikroorganismer. Min rolle som forsker er at udvikle analyser ud fra forskellige ISO-metoder, og dernæst teste firmaets forskellige produkter for antimikrobiel aktivitet. Jeg har primært testet for effekten op forskellige patogene bakterier, men inkluderer nu også gær og skimmelsvampe. Test af materialer sker i løbende dialog med firmaet og pt har jeg et tæt samarbejde en af deres ingeniører.
Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)
Lektor
Dimissionsdato: 14 maj 2024
Ph.d., Survival and stress response of Campylobacter jejuni upon acid exposure, Københavns Universitet
Dimissionsdato: 18 sep. 2009
M. Sc. i Biology og Bioteknologi, Dps, et jernbindende protein i Campylobacter jejuni
Dimissionsdato: 30 okt. 2003
Ansættelser
Danmarks Tekniske Universitet
2005 → sep. 2020
Fingeraftryk
- 1 Lignende profiler
Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år
-
Antimikrobiel effekt af zink molybdate
Birk, T. (Projektleder), Marcussen, H. (Projektdeltager), Martinez, J. B. (Projektdeltager), Salvarli, P. S. (Projektdeltager) & Remmet Snoeck , E. (Projektdeltager)
20/06/22 → …
Projekter: Projekt › Forskning
-
Antimikrobiel aktivitet af danske lægemiddelplanter
Birk, T. (Projektleder)
01/12/20 → 30/11/24
Projekter: Projekt › Forskning
-
Prevalence and Transmission of Extended-Spectrum Cephalosporin (ESC) Resistance Genes in Escherichia coli Isolated from Poultry Production Systems and Slaughterhouses in Denmark
Che, M., Birk, T. & Hansen, L. T., nov. 2023, I: Antibiotics. 12, 11, 1602.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Forskning › peer review
Åben adgang -
Microbial safety and protein composition of birch sap
Sancho, A. I., Birk, T., Gregersen, J. M., Rønne, T., Hornslet, S. E., Madsen, A. M. & Bøgh, K. L., apr. 2022, I: Journal of Food Composition and Analysis. 107, April, s. 1-9 9 s., 104347.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Forskning › peer review
Åben adgang -
Horizontal transmission of antimicrobial resistance genes from E. coli to Serratia spp. in minced meat using a gfp tagged plasmid
Birk, T., Fuentes, M. A. F., Aabo, S. & Jensen, L. B., okt. 2020, I: Research in Veterinary Science. 132, s. 481-484 4 s.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Forskning › peer review
-
NOTAT: Hvor mange Bacillus cereus må der være i fødevaren ved indtagelse?
Birk, T., 2019, Kgs. Lyngby: DTU Fødevareinstituttet.Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandling › Rapport › Forskning
-
NOTAT: Hvor mange Clostridium botulinum må der være i fødevaren ved indtagelse?
Birk, T., 2019, Technical University of Denmark.Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandling › Rapport › Forskning
Åben adgangFil1837 Downloads (Pure)