Anbringelse eller ej – Om kommunale beslutninger om børn på kanten af anbringelse, og hvilken betydning retsgrundlag har i lyset af lokale standarder og metodekrav

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Analysen viser, at beslutninger om anbringelser følger tre generelle og 9 mindre beslutningsregler. De er på den ene side er begrundet i lov, kommunal styring og sagsbehandleres kompetencer. Og rummer på den anden side bias – altså muligheden for at tage fejl. Undersøgelsen er tilrettelagt i følgende trin: • Seks interviews med sagsbehandlere og ledere i de to kommuner • Observationer af 18 møder, i alt 86 timer med 108 sagsdrøftelser mellem sagsbehandlere, ledere, kolleger, børn/familier og samarbejdsparter. • Analyse af 14 sager på kanten af anbringelse i de to kommuner • Interview i tre fokusgrupper om de foreløbige resultater i de to kommuner Undersøgelsen er en videreførelse af resultater fra Den Svære beslutning (Svendsen, Ebsen, Ejrnæs, Bengtsson, & Gørtz, 2017). Der er publiceret foreløbig to artikler fra projektet, og det er præsenteret på den europæiske konference for forskning i socialt arbejde (ESWRA) i 2021 (Magnussen & Svendsen, 2018; Svendsen, Ebsen, Jørgensen, & Thomsen, 2020). Der forventes udgivet en bog i efteråret 2021.
Kort titelBeslutninger op til anbringelse
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/09/1701/02/24

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.