Lokale Madfællesskaber- involvering af seniorer i den grønne omstilling gennem socialgastronomi

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Projektet adresserer seniorernes begrænsede involvering i den grønne omstilling ved at styrke seniorernes engagement via lokale madfællesskaber. Det har også til formål at normalisere bæredygtige måltider ved at genopdage og samskabe lokale bæredygtige retter. Socialgastronomiske tilgange bruges til at aktivere lokale ideer, ressourcer, engagement og styrke deltagerne. Københavns Professionshøjskole, frivilligcentre, senior madservice-udbydere, kommunale forvaltninger og lokale fødevareproducenter i tre kommuner - Hillerød, Tårnby og Guldborgsund går sammen om at udvikle madfællesskaber. Projektet arrangerer madworkshops for madambassadører (seniorer og andre frivillige), udvikler en kogebog med velsmagende, bæredygtige og nærende opskrifter og er vært for lokale madarrangementer arrangeret af madambassadører. Projektet skal inspirere lokale interessenter til at starte fællesskaber, der involverer borgere i den grønne omstilling gennem mad og sociale motivatorer.

Lægmandssprog

Projektet skal skabe madworkshops og madfællesskaber i tre kommuner: Hillerød, Tårnby og Guldborgsund. Projektet adresserer seniorernes begrænsede involvering i den grønne omstilling og har til formål at normalisere bæredygtige måltider ved sammen med seniorer og andre frivillige at genopdage og samskabe lokale bæredygtige retter og afholde madevents. Projektet anvender socialgastronomiske metoder fra de tidligere projekter til at aktivere lokale ideer, ressourcer, engagement og styrke deltagerne i lokal handling.
Kort titelLokale madfællesskaber
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/03/2528/02/28

Samarbejdspartnere

  • Frivilligcenter Hillerød (Medansøger)
  • MAD til hver DAG (Medansøger)
  • Center for Rehabilitering, Omsorg og Sundhed (Medansøger)
  • Fælleskøkkenet (Medansøger)
  • Center for Sundhed & Omsorg (Medansøger)
  • Hillerød Kommune (Projektpartner)
  • Det Danske Madhus (Projektpartner)
  • Københavns Professionshøjskole (leder)

Emneord

  • Sundhed, ernæring og livskvalitet
  • socialgastronomi
  • grøn omstilling
  • bæredygtighed