Operation Hjemlighed - Beboerdrevne arbejdslaug for mere hjemlighed på Kastanjehaven

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Operation Hjemlighed vil fremme oplevelsen af hjemlighed for beboerne på Kastanjehaven Plejeboliger gennem en kombination af værtskaber og beboerdrevne arbejdslaug.
På Kastanjehaven vil vi arbejde med hjemlighed med udgangspunkt i metoden fremtidsværksteder og gennem etablering af beboerdrevne arbejdslaug på hver af Kastanjehavens fire etager med i alt 68 beboere. På baggrund af beboerønsker, vil vi udvikle et mobilt køkken og indrette tre fællesrum, der kan skabe gode rammer for fællesskaber og mulighed for at beboerne kan påtage sig værtskaber for hinanden og for gæster udefra. Desuden vil vi udvikle redskaber til at understøtte brugen af fremtidsværksted og arbejdslaug der kan sikre implementeringen af hjemlighedstiltag som hverdagspraksis på Kastanjehaven og inspirere arbejdet med hjemlighed på andre af landets plejecentre.

Nøgleresultater

Fremtidsværksted, arbejdslaug og værtskab som ramme og metode og redskaber til at inddrage beboere i plejebolig i udviklingsorienterede projekter som en hverdagsrehabiliterede indsats.
Et mobilt køkken er udviklet og afprøvet på Kastanjehavens Plejeboliger
Tre fællesrum er udviklet og i gang med at blive brugt i dagligdagen
Flere resultater indskrives senere
Kort titelHjemlighed
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato31/12/2130/04/23

Samarbejdspartnere

  • Kastanjehavens Plejeboligere, Frederiksberg (Projektpartner) (leder)