Abstract
Overgange i livet har mange facetter. En af dem drejer sig om, hvornår man kommer i en situation, hvor der er behov for hjælp til at lave mad. Mad og måltider omfatter meget omfattende processer i dagligdagen fra at beslutte, hvad man vil spise til at vaske op efter maden. Projektet ’De gode Madkasser’ har interviewet ældre borgere for at komme frem til, hvornår og hvordan man kan hjælpe dem til at forbedre deres livskvalitet ved at sikre, de både får tilstrækkelig mad, og den mad de gerne vil have. De ældre har meget blandede ønsker til mad og måltider, men det er lige så vigtigt, om de har et ønske om at bevare deres autonomi og om at kunne mestre denne del af dagliglivet.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Tidsskrift | Gerontologi |
Vol/bind | 35 |
Udgave nummer | 2 |
Sider (fra-til) | 18-21 |
Antal sider | 4 |
ISSN | 1604-8644 |
Status | Udgivet - nov. 2019 |
Emneord
- Sundhed, ernæring og livskvalitet