Den store bog om fødevarer og kvalitet: råvarer og forarbejdning

Karin Østergaard (Redaktør), Ulla Uebel (Redaktør), Lise Justesen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandlingBogUndervisning

Abstract

Den store bog om fødevarer og kvalitet er skrevet af dygtige fagfolk, som giver en grundig introduktion til de forskellige fødevaregrupper og en indføring i dansk fødevareproduktion.

Bogen bygger på en naturvidenskabelig forståelse med reference til kemiske, biokemiske og fysiske processer og kendskab til mikrobiologi og ernæring. Fokus er på fødevaren og dens kvaliteter. Bogen bidrager til en dybere forståelse af de faktorer, der påvirker kvaliteten af vores råvarer og forarbejdede fødevarer, og gør læseren i stand til at vurdere en given fødevare både på dens funktionelle, sensoriske, hygiejniske og holdbarhedsmæssige kvalitet.

I denne 3. udgave af bogen er flere kapitler markant ændret og udbygget. Kapitlerne er inddelt i fem store hoveddele, som gør det nemt for læseren at navigere rundt i bogens mange emner.

Den store bog om fødevarer og kvalitet er oplagt som grundbog på alle uddannelser, der beskæftiger sig med ernæring, fødevarer og fødevareproduktion. Nogle af de primære målgrupper er uddannelsen til professionsbachelor i ernæring og sundhed samt procesteknologuddannelsen.

Bogen er desuden oplagt som opslags- og studiebog på andre fødevareuddannelser.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagAkademisk Forlag
Udgave3
Antal sider696
ISBN (Trykt)9788750059172
StatusUdgivet - maj 2022

Emneord

  • Sundhed, ernæring og livskvalitet
  • råvarer
  • forarbejdning

Citationsformater