Eksempel på studenterinddragelse i uddannelsesudvikling: Færre læringsmål i Bioanalytikeruddannelsens målbeskrivelser

Jesper Glarborg Bahrenscheer, Henriette Lorenzen, Marianne Ellegaard

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPosterForskningpeer review

Abstract

Introduktion
På Bioanalytikeruddanelsen, Københavns Professionshøjskole har vi iværksat en revision af målbeskrivelser for alle uddannelsens kurser/semestre. Tidligere målbeskrivelser var udarbejdet af underviserteams, uden en fælles ramme, og derfor centreret om det enkelte kursus. Der ses stor forskel på antallet af mål, den måde målene er formuleret på og ofte en sammenblanding af mål og indhold.
Metode
For at forenkle og harmonisere målbeskrivelserne blev der udformet en skabelon, som tydeligt adskiller de faglige mål fra indholdet. Uddannelsens studerende (n=397) blev inddraget i processen via online spørgeskemaer angående deres forståelse og brug af tidligere målbeskrivelser (svar: n=86, 22%). Derudover gav 7 udvalgte studerende feedback på udkast til reviderede målbeskrivelser.
Underviserne for hvert kursus formulerer nye målbeskrivelser, der kvalificeres via underviser peer-feedback på tværs af semestre og kurser samt de studerendes feedback.
Resultater og/eller erfaringer
Det ses, at studerende på tværs af uddannelsen især bruger målbeskrivelserne som et redskab i forhold til opsamling/eksamen. De har generelt vanskeligt ved at forstå formuleringen af målbeskrivelserne, bl.a. hvilket fagligt niveau et kursus fordrer. Studerende finder de reviderede målbeskrivelser mere overskuelige og anvendelige efter tydelig opdeling mellem mål og indhold.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato24 maj 2023
StatusUdgivet - 24 maj 2023
BegivenhedDUN Konferencen 2023: Dansk Universitetspædagogisk Netværk - Hotel Comwell Kolding, Kolding, Danmark
Varighed: 24 maj 202325 maj 2023
https://www.tilmeld.dk/dunk23

Konference

KonferenceDUN Konferencen 2023
LokationHotel Comwell Kolding
Land/OmrådeDanmark
ByKolding
Periode24/05/2325/05/23
Internetadresse

Citationsformater