Imellem grænser (skønlitterær roman til unge i 7-10.klasse)

Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandlingBogUndervisning

Abstract

"Hun har altid følt, at noget var forkert. Omstændighederne. Hende selv. Hele verden. De har altid været der. Tankerne. Som et virvar af plastiske og bevægelige tunneller og ormehuller af tvivl. Nogle gange svage og grå, nærmest usynlige. Andre gange puster de sig op og vibrerer insisterende. ”Hvorfor sagde du det? Hvem tror du egentlig, du er? Hvor er du på vej hen?”
Tomrummet vokser.
Som en dej med alt for meget gær i"

Daya har hele sit liv længtes mod et andet sted. End ikke Indiens pulserende storby Kolkata eller opholdet på den spirituelle ashramskole kan fylde det indre nagende hul, der konstant minder hende om, at hun ikke hører til. Først da hun på antropologistudiet tilfældigt lærer om Danmark og landets sære skikke og beboere, begynder hun at ane håb. Herefter har hun kun ét mål: at komme til Danmark!

Imellem grænser er en ungdomsroman der skildrer Dayas rejse til og rundt i Danmark. Mødet med Danmark og danskerne bliver en prøvelse, hvor læseren følger hende, mens hun langsomt kommer ind på livet af det tillukkede folk og begynder at forstå nogle af de besynderlige skikke og normer, der kendetegner den danske kultur.

Romanen sætter fokus på kulturforskelle og er samtidig en velfortalt og dragende fortælling om at udvikle sig og være i konstant forhandling med andre og egne grænser.
OriginalsprogDansk
ForlagDansklærerforeningens Forlag
Antal sider116
ISBN (Trykt)978-87-7996-892-9
StatusUdgivet - 1 maj 2017
NavnFrit for fantasi
Vol/bind2017

Emneord

  • identitetsdannelse
  • æstetik og didaktik
  • Børn og unge
  • Læring, pædagogik og undervisning

Citationsformater