Abstract
Interessen for mad, råvarer og gastronomi er stor i disse år. Forskning peger på,
at kokkefagets brede popularitet i offentligheden virker til at tiltrække elever til
uddannelsen. Mediekokke bliver forbilleder, og de unge vil gerne lære at lave
den smarte mad, som de spiser på byens cafeer (Møberg 2004, Friche 2010).
Samme forskning anfører imidlertid en risiko for skuffede forventninger, når
kokkeelever erfarer, hvor hårdt et slid arbejdet i professionelle køkkener er. Netop
denne modsætning mellem mediefremstilling og praktisk virkelighed i et fag som
kok er, hvad vi – med elevers blik på sagen – søger at udforske i denne artikel.
at kokkefagets brede popularitet i offentligheden virker til at tiltrække elever til
uddannelsen. Mediekokke bliver forbilleder, og de unge vil gerne lære at lave
den smarte mad, som de spiser på byens cafeer (Møberg 2004, Friche 2010).
Samme forskning anfører imidlertid en risiko for skuffede forventninger, når
kokkeelever erfarer, hvor hårdt et slid arbejdet i professionelle køkkener er. Netop
denne modsætning mellem mediefremstilling og praktisk virkelighed i et fag som
kok er, hvad vi – med elevers blik på sagen – søger at udforske i denne artikel.
| Originalsprog | Dansk |
|---|---|
| Titel | Drenge og maskuliniteter i ungdomsuddannelserne |
| Redaktører | Christian Helms Jørgensen |
| Antal sider | 16 |
| Udgivelsessted | Roskilde |
| Forlag | Roskilde Universitetsforlag |
| Publikationsdato | 2013 |
| Sider | 69-85 |
| ISBN (Trykt) | 978-87-7867-397-8 |
| Status | Udgivet - 2013 |
| Udgivet eksternt | Ja |
Emneord
- erhvervsuddannelser