Kok, køn og krop: mediekokke og maskuliniteter blandt kokkedrenge på erhvervsskolen

Anne Mia Steno, Nanna Friche

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstract

Interessen for mad, råvarer og gastronomi er stor i disse år. Forskning peger på,
at kokkefagets brede popularitet i offentligheden virker til at tiltrække elever til
uddannelsen. Mediekokke bliver forbilleder, og de unge vil gerne lære at lave
den smarte mad, som de spiser på byens cafeer (Møberg 2004, Friche 2010).
Samme forskning anfører imidlertid en risiko for skuffede forventninger, når
kokkeelever erfarer, hvor hårdt et slid arbejdet i professionelle køkkener er. Netop
denne modsætning mellem mediefremstilling og praktisk virkelighed i et fag som
kok er, hvad vi – med elevers blik på sagen – søger at udforske i denne artikel.
OriginalsprogDansk
TitelDrenge og maskuliniteter i ungdomsuddannelserne
RedaktørerChristian Helms Jørgensen
Antal sider16
UdgivelsesstedRoskilde
ForlagRoskilde Universitetsforlag
Publikationsdato2013
Sider69-85
ISBN (Trykt)978-87-7867-397-8
StatusUdgivet - 2013
Udgivet eksterntJa

Emneord

  • erhvervsuddannelser

Citationsformater