Praksislæring i erhvervsuddannelserne

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiUndervisning

Abstract

Begrebet ‘praksis’ har en helt central placering i de danske erhvervsuddannelser. Men hvad betyder ‘praksis’ egentlig? Vi hører ofte erhvervsuddannelserne omtalt som praksisrelaterede, praksisorienterede, praksisbaserede, praksisanvisende m.v. Men hvordan adskiller begreberne sig, og hvordan skal vi sortere i den store mængde af praksisbegreber?

I Ind i praksis tydeliggøres det, hvad det er, der foregår i undervisningen på landets erhvervsskoler – i praksis. Med afsæt i et stort forskningsbaseretempirisk materiale bidrager bogens seks artikler til at sætte ord på, hvad det betyder for vores forståelse af erhvervsuddannelser, at de har noget med ‘praksis’ at gøre, og hvordan man derved kan opnå mere nuancerede forståelser af differentieret undervisning og læring.

Bogen er skrevet som inspiration til undervisere og deltagere på diplomuddannelsen i erhvervspædagogik. Bogens forfattere er alle tilknyttet Nationalt Center for Erhvervspædagogik og har mangeårig forsknings- og undervisningserfaring.
OriginalsprogDansk
TitelInd i praksis : praksisinddragelse og differentiering i erhvervsuddannelserne
RedaktørerHenrik Hersom, Peter Koudahl
Antal sider48
ForlagPRAXIS
Publikationsdato5 okt. 2017
Sider22-70
ISBN (Trykt)9788757128901
StatusUdgivet - 5 okt. 2017

Emneord

  • erhvervsuddannelser
  • praksisviden

Citationsformater