Abstract
Socialgastronomi er en fællesbetegnelse for at anvende mad og måltider til at skabe sociale forandringer og fællesskaber på tværs af kulturer, generationer og
social status. Begrebet stammer fra den international græsrodsbevægelse, Social Gastronomy Movement, som udspringer fra Brasilien. Socialgastronomi har
fokus på at fremme bæredygtighed, integration og diversitet. Værdighed og empowerment er i centrum i socialgastronomien, og den skal bidrage til en lang
række af FN’s verdensmål om bl.a. at reducere madspild, skabe mere lighed, reducere fejlernæring og fremme trivsel (Social Gastronomy Movement).
social status. Begrebet stammer fra den international græsrodsbevægelse, Social Gastronomy Movement, som udspringer fra Brasilien. Socialgastronomi har
fokus på at fremme bæredygtighed, integration og diversitet. Værdighed og empowerment er i centrum i socialgastronomien, og den skal bidrage til en lang
række af FN’s verdensmål om bl.a. at reducere madspild, skabe mere lighed, reducere fejlernæring og fremme trivsel (Social Gastronomy Movement).
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Titel | Sociale madklubber i skæve boliger : Evaluering af projekt Livsglæde i skæve boliger |
Udgivelsessted | København |
Forlag | WeShelter |
Publikationsdato | 30 mar. 2024 |
Sider | 12-13 |
Kapitel | 3 |
Status | Udgivet - 30 mar. 2024 |
Emneord
- Socialt arbejde og sociale forhold
- Sundhed, ernæring og livskvalitet