Socialgastronomi: måltidet som social løftestang

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til rapportFormidling

47 Downloads (Pure)

Abstract

Socialgastronomi er en fællesbetegnelse for at anvende mad og måltider til at skabe sociale forandringer og fællesskaber på tværs af kulturer, generationer og
social status. Begrebet stammer fra den international græsrodsbevægelse, Social Gastronomy Movement, som udspringer fra Brasilien. Socialgastronomi har
fokus på at fremme bæredygtighed, integration og diversitet. Værdighed og empowerment er i centrum i socialgastronomien, og den skal bidrage til en lang
række af FN’s verdensmål om bl.a. at reducere madspild, skabe mere lighed, reducere fejlernæring og fremme trivsel (Social Gastronomy Movement).
OriginalsprogDansk
TitelSociale madklubber i skæve boliger : Evaluering af projekt Livsglæde i skæve boliger
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagWeShelter
Publikationsdato30 mar. 2024
Sider12-13
Kapitel3
StatusUdgivet - 30 mar. 2024

Emneord

  • Socialt arbejde og sociale forhold
  • Sundhed, ernæring og livskvalitet

Citationsformater