Treatment in the context of confinement – understanding the barriers and possibilities for facilitating change for at-risk youth.

Ann-Karina Eske Henriksen, Kajsa Nolbeck, Sofia Enell, Maria A. Vogel, Peter Andersson

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftsartikelForskningpeer review

Abstract

Artiklen præsenterer en metasyntese af ni studier om sikrede institutioner i Danmark og Sverige. Formålet med metasyntesen er at undersøge, hvordan frihedsberøvelse rammesætter behandling og forandringsarbejde med unge i udsatte positioner. Forfatterne analyserer 20 artikler fordelt på ni studier, de selv har gennemført. Analysen har fokus på tre centrale forhold; a) behandlingsarbejde og adfærdsregulering, b) materialitet og sociomaterielle praktikker, og c) relationer. Vi argumenterer for, at behandling påvirkes af friheds-berøvelse, men med forbedringer kan behandling på sikret institution bidrage til at skabe positiv forandring og sikre de unges overgang til voksenliv.
OriginalsprogEngelsk
TidsskriftNordisk Tidsskrift for Kriminalvidenskab
Vol/bind110
Udgave nummer3
Sider (fra-til)312-331
Antal sider20
ISSN0029-1528
DOI
StatusUdgivet - 2023

Emneord

  • Socialt arbejde og sociale forhold

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Treatment in the context of confinement – understanding the barriers and possibilities for facilitating change for at-risk youth.'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater