No photo of Rikke Agnete Petersen
  • 156
    Citations
20152024

Research activity per year

Personal profile

Presentation

Sygeplejerske med erfaring indenfor det endokrinologiske område. Cand. Scient i Human Ernæring fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Ph.d. fra samme sted med titlen: "Vitamin D status in Danish children - Determinants, effects of school meals, and associations with cardio-metabolic markers". 

Har undervist på sygeplejerskeuddannelsen siden 2014. Først University College Lillebælt i Odense, hvor jeg er lektorbedømt, og siden 2017 på Københavns Professionshøjskole. Jeg underviser indenfor områderne Ernæring, Videnskabsteori, Forskningsmetode (især det kvantitative område - deskriptiv og analytisk statistik). Jeg er tovholder i det tværgående team for videnskabsteori og forskningsmetode på sygeplejerskeuddannelsen på KP.

Research and development areas

Min forskererfaring inklusivt ph.d. (OPUS Skolemadsprojekt) ligger primært indenfor ernæring, med et særligt fokusområde på børn, skolemad og D-vitamin status. Kvantitativ/epidemiologisk forskning med brug af RCT og tværsnits-design.

Siden 2020 har jeg været med i forskergruppen på KP forskningsprojektet 'Projekt Hjertensglad'. Et forskningsprojekt der bl.a. har som formål at teste effekten af en peer-mentor intervention på deltagelsesraten i hjerterehabilitering.  

Siden 2022 har jeg været med i arbejdet omkring evaluering af det fleksible undervisningstilbud vi udbyder på sygeplejerskeuddannelsen på camous Nordsjælland.

 

Education/Academic qualification

Vitamin D status in Danish children - Determinants, effects of school meals, and associations with cardio-metabolic markers, University of Copenhagen

Award Date: 16 May 2014

Det natur- og biovidenskabelige fakultet, KU

Award Date: 25 Jun 2010

Sygeplejerskeuddannelsen Roskilde

Award Date: 31 Jan 2006

Fingerprint

Dive into the research topics where Rikke Agnete Petersen is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or