Bæredygtige Madfællesskaber Nørrebro

Project: Development project/ Innovation

Project Details

Description

Projekt Bæredygtige Madfællesskaber Nørrebro skal etablere beboerdrevne madfællesskaber i to boligområder på Nørrebro med støtte fra Kbh. kommune. Projektet bidrager til Kbh. Mad og Måltidsstrategi ved at udbrede bæredygtige madfællesskaber bl.a. via kommunens kulturhuse. Projektets konceptet bygger på at overskudsmad kan danne rammen om bæredygtige velsmagende retter, og inspirere beboere til at bruge deres overskudsmad, få adgang til billige og velsmagende retter og sikre at madfællesskaberne kan fortsætte efter projektperioden. I samarbejde med AKB afdækker vi hvordan madfællesskaber bliver beboerdrevne ved at involvere unge og seniorer. Vi arbejder med erfaringer med madfællesskaber og normalisering af grønne retter fra projekt Grønne Bæredygtige Fællesskaber i boligområdet Hørgården.

Layman's description

Projektet skal udbrede madfællesskaber til to boligområder på Nørrebro og engagere beboerne i beboerdrevne madfællesskaber med fokus på at bruge overskudsmad til at skabe sunde, bæredygtige og billige måltider lokalt i boligområderne og i kommunens kulturhuse. Erfaringerne fra projektet skal deles med andre boligområder i København.
Short titleMadfællesskaber
StatusActive
Effective start/end date06/11/2419/12/25

Collaborative partners

  • KAB (Project partner)

Keywords

  • health, nutrition and quality of life
  • social work and social conditions