Projects per year
Project Details
Description
Projektet har til formål at udføre et pilotstudie af, hvordan forskellige dimensioner af smag formidles i undervisningen på 2-3 skoler i Danmark, således at der skabes indsigt i, hvordan børns smagskompetencer understøttes i skolen, samt hvordan madkundskabsundervisning kan fremme kritisk reflekterede madvalg hos børn.
Derudover indgår dette pilotstudie også som en del af adjunktforløbet for Mathias Skovmand-Larsen, adjunkt på Københavns Professionshøjskole.
Endelig har pilotstudiet til formål at den genererede data og viden (dvs. projektets forgrundsviden) bidrager til det eksisterende forskningsprojekt ’TASTE Didactics - Food and critical thinking’, der ledes af Høgskulen på Vestlandet (HVL) i Bergen, Norge.
Derudover indgår dette pilotstudie også som en del af adjunktforløbet for Mathias Skovmand-Larsen, adjunkt på Københavns Professionshøjskole.
Endelig har pilotstudiet til formål at den genererede data og viden (dvs. projektets forgrundsviden) bidrager til det eksisterende forskningsprojekt ’TASTE Didactics - Food and critical thinking’, der ledes af Høgskulen på Vestlandet (HVL) i Bergen, Norge.
Layman's description
Projektet har til formål at udføre et pilotstudie af, hvordan forskellige dimensioner af smag formidles i undervisningen på 2-3 skoler i Danmark, således at der skabes indsigt i, hvordan børns smagskompetencer understøttes i skolen, samt hvordan madkundskabsundervisning kan fremme kritisk reflekterede madvalg hos børn.
Key findings
Smagsdidaktik, smagsdimensioner, kritisk tænkning
Short title | Taste didactics |
---|---|
Status | Finished |
Effective start/end date | 01/09/22 → 31/05/24 |
Collaborative partners
- Høgskulen på Vestlandet (HVL) i Bergen, Norge (lead)
Projects
- 1 Active
-
TASTE Didactics - Food and critical thinking
Wistoft, K. (Principle researcher), Skovmand-Larsen, M. (Co-researcher) & Danneskiold-Samsøe, I. (Co-researcher)
01/08/23 → 31/07/27
Project: Research
File