Boganmeldelse af: "Pædagogisk antropologi. Tilgange og begreber". Eva Gulløv, Gritt B. Nielsen & Ida Wentzel Winther (red.) Hans Reitzels forlag.

Research output: Contribution to journalLiterature review

Abstract

Hverdagen er for de fleste af os fyldt med gentagelser og rutiner, som er så selvfølgelige for os, at de næsten bliver usynlige. Vi spiser den samme morgenmad. I fællesskab eller alene. Interagerer med teknologier som smartphones og IPads uden at tænke videre over det. Går i skole eller på job, snakker med nogen og ikke med andre. I antologien ”Pædagogisk antropologi. Tilgange og begreber” zoomer en række af Danmarks mest etablerede pædagogisk antropologiske forskere ind på det hverdagslige og selvfølgelige, og på hvordan den pædagogiske antropologi med sine mangerettede og komplekse empiriske og teoretiske tilgange, har øje for dét, der ofte er umærkeligt og usynligt, og derfor kan skabe nye indsigter og indblik i kulturer og samfund.
Gennem 17 kapitler med forskellige forfattere søger antologien at kortlægge, hvad en pædagogisk antropologi er og hvilke rettetheder og opmærksomheder, den er rundet af. Bogen henvender sig til....
Original languageDanish
JournalTidsskriftet Antropologi
Issue number79
Pages (from-to)186
ISSN0906-3021
Publication statusPublished - May 2019

Keywords

  • research designs, theory and method

Cite this