Abstract
Baseret på kvalitativ forskning af madprojekt i et socialt boligområde i København, Danmark, undersøger denne undersøgelse socialgastronomiens rolle i at ændre normer og holdninger relateret til bæredygtige måltider. Resultaterne viser, at sociale fællesskaber omkring mad og byhaver kan hjælpe med at normalisere bæredygtige måltider, hvilket er afgørende for at flytte vores kostvaner mod officielle bæredygtige kostråd, herunder at reducere kødforbruget. At engagere sig i madaktiviteter uden for hjemmet, der anerkender begrænsede ressourcer, kan spille en nøglerolle i at udsætte individer på tværs af køn, alder og etnisk baggrund for bæredygtige måltider. Over tid inspirerede det socialgastronomiske madfællesskabet beboere til at udvikle og genopdage bæredygtige måltider baseret på bælgfrugter og grøntsager. Socialgastronomien anerkender forskellige madkulturer og bringer mennesker sammen i lokale madaktiviteter, hvor smagning af nye og velkendte måltider fører til ændrede normer og holdninger.
Translated title of the contribution | Ændring af normer og holdninger til bæredygtige måltider i et dansk boligområde - en undersøgelse af socialgastronomiens rolle |
---|---|
Original language | English |
Journal | Food, Culture & Society: An International Journal of Multidisciplinary Research |
ISSN | 1552-8014 |
Publication status | Submitted - 3 Oct 2024 |
Keywords
- social work and social conditions
- health, nutrition and quality of life