Changing norms and attitudes related to sustainable meals in a Danish social housing community - investigating the role of social gastronomy

Pernille Malberg Dyg, Charlotte Siiger

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Baseret på kvalitativ forskning af madprojekt i et socialt boligområde i København, Danmark, undersøger denne undersøgelse socialgastronomiens rolle i at ændre normer og holdninger relateret til bæredygtige måltider. Resultaterne viser, at sociale fællesskaber omkring mad og byhaver kan hjælpe med at normalisere bæredygtige måltider, hvilket er afgørende for at flytte vores kostvaner mod officielle bæredygtige kostråd, herunder at reducere kødforbruget. At engagere sig i madaktiviteter uden for hjemmet, der anerkender begrænsede ressourcer, kan spille en nøglerolle i at udsætte individer på tværs af køn, alder og etnisk baggrund for bæredygtige måltider. Over tid inspirerede det socialgastronomiske madfællesskabet beboere til at udvikle og genopdage bæredygtige måltider baseret på bælgfrugter og grøntsager. Socialgastronomien anerkender forskellige madkulturer og bringer mennesker sammen i lokale madaktiviteter, hvor smagning af nye og velkendte måltider fører til ændrede normer og holdninger.
Translated title of the contributionÆndring af normer og holdninger til bæredygtige måltider i et dansk boligområde - en undersøgelse af socialgastronomiens rolle
Original languageEnglish
JournalFood, Culture & Society: An International Journal of Multidisciplinary Research
ISSN1552-8014
Publication statusSubmitted - 3 Oct 2024

Keywords

  • social work and social conditions
  • health, nutrition and quality of life

Cite this