Forsøg med lavere sagsstammer i jobcentret på Lærkevej: kvalitativ delevaluering, slutrapport

Mikkel Bo Madsen, Anette Skals (Other), Märta Susanne Tang Hvistendal (Other)

Research output: Book/Report/PhD thesisReportResearch

2020 Downloads (Pure)

Abstract

I forsøget med sænkede sagsstammer i jobcentret på Lærkevej har sagsbehandlere i en forsøgsafdeling gennem to år fået sænket deres sagsantal fra over 200 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere til 50. Derudover har sagsbehandlerne i forsøgsafdelingen en markant mere fleksibel organisering af arbejdsugen og større selvstændighed i tilrettelæggelsen af arbejdet.
Samlet set viser undersøgelsen, at de markant forandrede rammer i forsøgsafdelingen, har grundlæggende og positiv betydning for de faglige kvaliteter i sagsbehandlernes arbejde:
• Sagsbehandlere i forsøgsafdeling udvikler og udfolder gennem forsøgsperioden kompetencer, som de bringer i anvendelse i et sagsarbejde med markant højere faglige kvaliteter, end tidligere. Ikke mindst løftes oplysningsniveauet i sagerne så meget, at kommunens rehabiliteringsteam, når det er relevant, får grundlag for at vurdere, om borgere kan indstilles til førtidspension, fleksjob og ressourceforløb.
• Borgere oplever et markant bedre samarbejde med sagsbehandlere end tidligere, og fremhæver bl.a. sagsbehandlere, der er godt forberedt til samtaler, har overblik og forståelse, lytter og inddrager, kommunikerer klart og er gode til at samarbejde med andre aktører, der er involveret i borgerens sag og situation.
De positive resultater fra interview med sagsbehandlere og borgere bekræftes og understøttes af den systematiske gennemgang journaler for 20 langvarige kontanthjælpssager.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherKøbenhavns Professionshøjskole
Number of pages118
ISBN (Print)978-87-93894-18-1
Publication statusPublished - 2020

Keywords

  • quality assurance
  • labour law

Cite this