Når indskolingen går online: et pædagogisk didaktisk perspektiv

Jette Aabo Frydendahl, Karin Dyrendom, Martin Thun Klausen, Peter Søgaard, Malte von Sehested, Martin Exner, Mads Brink Müller

  Research output: Other contributionContribution to digital media

  Abstract

  2021 er året, hvor mange indskolingselever – og lærere startede skoleåret i et virtuelt klasselokale. Med et imponerende gåpåmod og faglige ambitioner har indskolingslærerne deltaget i et sandt pædagogisk didaktisk eksperiment, hvor Teams, Zoom og Meet, mute, unmute og nej tak til flere emojier i chatten er blevet hverdagsbegreber.
  Med projektet Distance Learning through Play stiller CFU Danmark skarpt på, hvordan man gennem legende fællesskaber kan gøre undervisningen mere kreativ, eksperimenterende og engagerende. Både når vi er sammen, og når vi holder afstand. Denne lille inspirationsartikel har til hensigt at komme med et bud på, hvordan man som lærer kan arbejde med online undervisning i indskolingen gennem legende digitale fællesskaber. Hvordan kan man arbejde med en lege- og læringsforståelse, der giver rum til eksperimenterende praksisser, når vi skaber online læringsmiljøer? Både når vi er sammen synkront online og hver for sig asynkront og offline? Hvorledes giver vi eleverne forskellige deltagelses- og udfoldelsesmuligheder og får opbygget et online fællesskab, hvor det ikke hovedsageligt er læreren, der er i den styrende og præsenterende position?
  Artiklen bygger på professor Gilly Salmons forskning i, hvordan man kan tilrettelægge god online undervisning. Artiklen bygger ligeledes på undersøgelser af læreres og elevers oplevelser og anbefalinger fra fjernundervisning i foråret. Hensigten med artiklen er både at nuancere, inspirere og lægge op til videndeling og fælles inspiration til det fortsatte arbejde med online undervisning i indskolingen.
  Original languageDanish
  Publication date15 Feb 2021
  PublisherCFU Københavns Professionshøjskole
  Number of pages6
  Publication statusPublished - 15 Feb 2021

  Keywords

  • learning, educational science and teaching
  • Media, communication and languages

  Cite this